De ligging

Havelte ligt 10 km ten noordoosten van Meppel en is makkelijk te bereiken. Ons huis bevindt zich tussen de landerijen enerzijds en het bos anderzijds. Vanuit ons huis loopt u na 50 meter zo de Havelter bossen in.
Op korte afstand ligt het Unesco werelderfgoed “de koloniën van weldadigheid” (11km), Het Drents-Friese Woud (23km), maar ook de hei van Dwingeloo met de schaapskooi (20km), en in Havelte zelf natuurlijk de hunebedden (4,5km) en het Holtingerveld (6 km). Maar ook nationaal park de Weerribben met Giethoorn bieden alle mogelijkheden tot waterrecreatie en ligt op een steenworp afstand (15km). 
Havelte is een klein gezellig groen dorp met alle faciliteiten. Zo is er op 5 minuten fietsen een grote Albert Heijn en andere winkels zoals een drogist, bakker, fietsenwinkel en verhuur. Ook zijn er verschillende restaurants.
De directe omgeving wordt bepaald door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen, hunebedden en een coulisselandschap. Zeer uitgebreide wandel-, fiets- en ruiterpaden geven u de gelegenheid om van deze unieke omgeving te genieten.
Voor de golfliefhebbers bevindt er zich in Havelte een A-status 18 holes golfbaan.

Er is in Havelte tevens een minigolf met een grote speeltuin, een buitenzwembad en achter de Buitenplaats Eursinghe  bevindt zich de mogelijkheid voor paintball. Leuk voor de kinderen is ook de speel en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold ( 6,5 km). Onze buurman heeft een wijngaard en verzorgt rondleidingen wat een bezoekje meer dan waard is.